Sildenafil je aktivni sastojak koji se koristi u liječenju erektilne disfunkcije. Glavna razlika između različitih oblika proizvoda koji sadrže sildenafil, poput tableta, oralnog gela i šumećih tableta, uglavnom se odnosi na brzinu apsorpcije i način primjene.

Tablete se uzimaju oralno s vodom, a apsorpcija se postiže putem probavnog sustava. Brzina apsorpcije može varirati ovisno o individualnim čimbenicima poput prisutnosti hrane u želucu. Tablete obično traju duže u tijelu, ali im treba više vremena da počnu djelovati.

Oralni gel se primjenjuje direktno u ustima, prepoloviti paketić i istisnuti kompletan sadržaj. Gel se zatim apsorbira kroz sluznicu usta, što omogućuje bržu apsorpciju u krvotok.

Šumeće tablete se rastapaju u vodi prije nego što se popiju. Ovo omogućuje bržu apsorpciju lijeka jer se već dio aktivnog sastojka apsorbira kroz sluznicu usta dok se tableta rastapa. Ovo može dovesti do bržeg početka djelovanja u usporedbi s običnim tabletama.

Erektilna disfunkcija (ED) predstavlja značajan zdravstveni izazov za muškarce diljem Europe. Prema istraživanjima Europske udruge za urologiju, oko 52% muškaraca u dobi od 40 do 70 godina pati od nekog oblika erektilne disfunkcije. Ovi podaci naglašavaju važnost razumijevanja uzroka i dostupnih tretmana za ED.

Jedan od ključnih čimbenika koji pridonose ED-u je loša cirkulacija krvi. U Europi, sve veći broj muškaraca prepoznaje važnost zdravog načina života, uključujući redovitu tjelesnu aktivnost i uravnoteženu prehranu. No, za one koji se suočavaju s ED-om, postoje i farmakološki tretmani poput Kamagre ili Cenforce koji mogu pomoći u poboljšanju protoka krvi i postizanju erekcije.

Važno je naglasiti da je konsultacija s kvalificiranim zdravstvenim stručnjakom ključna pri odabiru odgovarajućeg tretmana za ED. Urolozi su stručnjaci za muško zdravlje i mogu pružiti personalizirane preporuke temeljene na individualnim potrebama pacijenta.

S obzirom na to da je svijest o ED-u ključna za pravovremenu dijagnozu i tretman, educiranje javnosti o ovom pitanju igra ključnu ulogu. Stoga, potičemo muškarce diljem Europe da budu proaktivni u brizi o svom seksualnom zdravlju i da potraže stručnu pomoć kad god je to potrebno.

Za dodatne informacije o erektilnoj disfunkciji i dostupnim tretmanima, posjetite web stranice Europske udruge za urologiju ili lokalnog urologa.